5+1 tipp 2015-re

Légy pozitív!

Ez nem azt jelenti, hogy naponta kétszer ki kell írnod Facebookra, hogy neked mennyire jó és milyen szép az életed – még akkor is ha közben egyáltalán nem az, csak egyszerűen ne panaszkodj mindig minden miatt, próbáld meg egy kicsit a dolgok pozitív oldalát is meglátni. Senki nem kíváncsi az állandó nyafogásra.

Engedd el!

Rettenetes közhely, de igaz: ami nem megy, azt nem kell erőltetni. Ha rossz a párkapcsolatod, folyamatosan csalódsz a barátaidban, kínok közt végzed a munkád, akkor változtass. Sosem fogod jobban érezni magad, ha olyan dolgokhoz ragaszkodsz, amik nem tesznek boldoggá. Ideje lépni!

Ne fogadd el önmagad!

Igen, jól olvasod. Nem kell beletörődni a plusz kilókba, mondván, hogy ez vagy te és neked így jó. Nem jó és ezt rajtad kívül mindenki tudja. Törekedj arra, hogy kívül belül folyamatosan jobb legyél és ha ez azzal jár, hogy le kell mondanod a hamburgerről és fel kell emelned a hátsód a kényelmes fotelből, akkor tedd meg és ne kifogásokat gyárts.

Szokj le róla!

Sajnos mindannyiunknak vannak káros szokásai, lehet ez dohányzás, alkohol, édesség vagy bármi egyéb, ami negatív hatással van a szervezetünkre. Találj új, egészséges függőségeket! Mozogj, sportolj, keress egy kreatív hobbit, ami kitölti az időd és plusz energiát ad.

Tegyél rendet!

Ne csak magad körül, magadban is. Dobd ki a felesleges dolgaidat a polcokról, mert csak a helyet foglalják, ahogy az életedben foglalják a helyet a negatív emberek, az álszent ismerősök és a rossz gondolatok. Szelektálj és csak azt tartsd meg, ami előre visz és fontos számodra. Ne feledkezz meg a telefonod és a laptopod tartalmáról sem!

Valósítsd meg!

Vannak terveid, álmaid? Foglalkozz velük, törekedj arra, hogy meg tudd őket valósítani. Ne add fel az első akadálynál és ne akarj azonnal sikert, légy türelmes és haladj a céljaid felé lassan, de biztosan. Ha az előző pontokat csak egy kicsit is megfogadod, ez is sokkal könnyebben fog menni.

Szalay Eszter

***

Kövessétek a Rouge Magazine-t Facebookon és Instagramon is!

További cikkeim:

  • arcBőrápolási rutin Sajnos a valóságban nem lehet retusálni a problémás bőrt és nincs olyan applikáció, ami helyettesítheti a megfelelő ápolást, ezért a hétköznapokon sem árt odafigyelnünk mit és [...]
    winners-620x414Oscars 2015 – A nyertesek és a legszebb ruhák Se egy Jennifer Lawrence-féle hasraesés, se egy „véletlen” villantás... Néhány indokolatlan kiegészítőtől – mint például Lady Gaga mosogatókesztyűje – és túlzott [...]
  • golden-globes-2015Golden Globe 2015 – A nyertesek és a legszebb ruhák Elkezdődött a díjátadók és a vörös szőnyeges felvonulások időszaka. A People’s Choice Awards után január 11-én 72. alkalommal osztották ki a Golden Globe-díjakat a filmipar [...]
    kávé4Forró olasz csók – Tiziano Bonini Főiskolai éveim alatt szerintem nagy mértékben hozzájárultam az ország kávéfogyasztási átlagához, de biztos vagyok benne, hogy ez sokunknak ismerős állapot. Majd egy nagyobb szünet [...]