A világ vörös talpakon – Christian Louboutin

christian-louboutinChristian Louboutin neve minden nő, de a legtöbb férfi számára is ismerősen csenghet, hiszen a világ egyik leghíresebb cípőtervezője. Munkásságát, vörös talpú csodáit világszerte első ránézésre felismeri szinte bárki, aki látott már valaha Louboutin topánt, de az életéről keveset tudhatunk.

Louboutin 1964. január 7-én született Franciaországban, Párizsban, a divat fővárosában, ahol jelenleg is él. Párja 1997 óta Louis Benech, táj- és kertépítész.

A fiatal Louboutint hamar elvarázsolta Párizs hangulata, a revük világa, a táncosnők szépsége és ez adott neki inspirációt a kezdetekhez is. Az iskolát korán abbahagyta, tizenhat évesen már Charles Jourdan cipőtervező műhelyében tanult, ahol megtehette az első lépéseket saját vörös talpai felé.

Karrierjének első nagyobb állomása a Chanel műhelye volt, majd később az Yves Saint Laurent tervezőgárdájához csatlakozott, de az igazi siker azután következett, hogy 1991-ben megnyitotta első szalonját Párizsban.

pizap.com14206555657201

A megnyitó vendégei között olyan neves személyek voltak, mint például Caroline moncacoi hercegnő, aki gratulációjával a legnevesebb magazinok címlapjaira juttatta a tervezőt.

Louboutin karrierje innentől kezdve egyenesen ívelt felfelé, neve státusz-szimbólummá nőtte ki magát, valamint a new york-i Luxury Institute felmérése szerint 2008-ban a legkeresettebb cipőmárka volt az amerikai elit köreiben.

Cipőinek ára már-már csillagászati, hiszen az alsó határ a 600 $-t súrolja, de kollekcióiban megtalálhatóak a 4-5.000 $-os darabok is.

pizap.com14206559633703

Modelljei egytől egyig különlegesek, Louboutin már karrierje elején is törekedett az egyediségre, valamint kialakította egyéni védjegyét, a vörös talpakat.

A tervező először azt szerette volna, ha cipőinek színes a talpa, de egy véletlen folytán meglátta a lehetőséget a piros színben. Feltűnő, egyedi és vonzza a tekinteteket. A színes talpak gondolata még a Chanel tervezőműhelyében fogant meg, de amikor Louboutin egyik asszisztensének körömlakkjával lefestette egy modell sarkát, akkor annyira megtetszett neki, hogy a piros szín mellett döntött és 1992 óta védjegyeként használja.

pizap.com14206558769122

Bár 2008-ban a piros talpak ötletét levédették az Egyesült Államokban, néhány cég mégis sajátjaként használja napjainkban, amiért Louboutin bírósághoz is fordult, de sajnos a pert elvesztette. Meglepő, hogy a keresetet pont az Yves Saint Laurent cég ellen adta be a tervező, hiszen saját karrierje előtt az YSL-nél dolgozott. A hasonlóság tényleg feltűnő Louboutin és az YSL 2012-ben megjelent piros talpú cipői között, de a Szövetségi Bíróság szerint a piros talp nem tekinthető kizárólagos védjegynek.

Louboutin-Blake

Ugyan Christian Louboutin a pert elvesztette, de a világsztárokat megnyerte különleges kreációival, hiszen a vörös szőnyeges eseményeken a hírességek többsége az ő piros talpain vonul végig, pedig a designer egyedülálló módon soha senkinek nem adott még ajándék lábbelit, hogy viselje.

Sok színésznővel és énekesnővel közeli barátságot ápol, akik pénztárcájukat nem kímélve vásárolják a gyönyörű darabokat, de nemrég megtalálta múzsáját is, akinek 2011-ben egy saját, névreszóló darabot tervezett. A színes pántokból álló szandál a „Blake” nevet kapta, a Gossip Girl sztárja, Blake Lively után. A fiatal szőke lány annyira lenyűgözte a tervezőt, hogy több rendezvényen is együtt jelentek meg, többek közt Louboutin 2 évvel ezelőtti születésnapján is, ahol a kreátor ölbe kapva vitte be a pletykacicát a new york-i Barney’s-ba, ezzel nem kis feltűnést keltve. Blake lábán nem is lehetett volna más, mint egy Christian Louboutin kígyóbőr Pigalle cipő, de ez talán nem meglepő azok után, hogy a lány egy nyilatkozatában elmondta, már több, mint 160 pár Louboutin cipellővel rendelkezik.

De nem csak a Serena van der Woodsen-t alakító színésznő gyűjti szenvedélyesen az ikonikus darabokat, a két divatnagyasszony, Victoria Beckham és Sarah Jessica Parker mellet olyan sztárok viselik előszeretettel, mint Jennifer Lopez, Rihanna, Lady Gaga, Nicole Kidman, Oprah Winfrey, a burlesque királynője Dita Von Teese vagy a már említett monacoi hercegnő, Caroline. Mrs. Beckham a 2011-es év talán legnagyobb figyelemmel kísért eseményére is a kreátortól választott lábbelit, Kate Middleton és Vilmos herceg esküvőjén egy fekete Daffodile platform pump-ot viselt.

wearlouboutin


A zseniális designer csodaszép kreációit minden évben nagy érdeklődés veszi körül, hiszen évről évre sikerül meghökkentenie a közönséget a kollekcióival, a Rouge Magazine pedig kíváncsian várja, hogy mikor mutathatja be Christian Louboutin legújabb alkotásait.

***

Kövessétek a Rouge Magazine-t Facebookon és Instagramon is!

Szalay Eszter

További cikkeink:

  • Louboutin_7-e1377725327751A világ vörös talpakon – Christian Louboutin Christian Louboutin neve minden nő, de a legtöbb férfi számára is ismerősen csenghet, hiszen a világ egyik leghíresebb cípőtervezője. Munkásságát, vörös talpú csodáit világszerte [...]
    arcápolósArcápolás lépésről lépésre – állatkísérlet mentesen Sokszor olvashattátok már a blogon és a Facebook-on, hogy mennyire fontos számomra, hogyha sajnos nem is 100%-osan, de 90%-ban olyan márkákat vásároljak, amiket nem tesztelnek állatokon és [...]
  • lagziii10 hasznos tipp, ha esküvőre vagy hivatalos Oké, elhiszem, hogy tele a tűsarkúd azzal, hogy az összes barátnőd menyasszony lesz, házasodik, gyereket szül, stb. miközben te nemhogy vőlegényt, de jó ideje már egy épkézláb [...]
    csigacoverRouge kedvenc: a Csigagél! Bár sokak számára első hallásra talán ijesztőnek tűnhet, de a csigagél valóban az, aminek hangzik: a Dr. Organic Bioaktív csigagél, arckrém, szemkörnyékápoló és szérum egy [...]