Paris Couture Fashion Week 2014

2014. július 6. és 10. között került megrendezésre a divatvilág legkülönlegesebb kollekcióit bemutató Paris Couture Fashion Week, ahol a leghíresebb tervezők 2014/15-ös őszi-téli kreációit vonultatták fel a kifutón.

 

Atelier Versace

Az öt napos show-t a Versace bemutatójával nyitották, ahol a maximális elegancia keveredett a Versace pimaszságával, merészségével. A szinte kizárólag fekete és fehér kreációkból álló kollekció idén az asszimetriára épült, olyannyira, hogy egyes darabokon a szoknya és a nadrág szabásvonala egy darabon belül egyesült. A jellemzően selyemből és fényes anyagokból készülő ruhákon a csillogó rátétek mellett a diszkrét rojtok és a tervező védjegyének számító minták tették tipikusan „versacesé” a kollekciót, aminek leglátványosabb darabjai a magasan sliccelt hatalmas szoknyák voltak.

 

On Aura Tout Vu Haute Couture

A természet által inspirált kollekció a növény- és állatvilág motívumait az évszakok jellegzetességeibe bújtatva mutatta be, egy hozzá tökéletesen illő díszlet kifutóján. A hideg színek és a jeges csillogás pedig egy igazán különleges és elegáns bemutatót eredményeztek.

 

Valentino Couture

Valentino Róma ihlette kollekcióját a lenge anyagok, a korhű szabásvonal, az övek és a gladiátor szandálok jellemezték. A főként fekete és arany színekből álló kollekció darabjai között főleg a tunikák és a nyomott mintás ruhák voltak előtérben.


Giambattista Valli Couture

A tervező őszi kollekciója sokkal inkább tűnt a tavasz hírnökének, mint a tél előfutárának. A virágos kreációk és az áttetsző anyagok, valamint a csíkos selyemruhák és a fejkendők, mind-mind igazi pin-up életérzést varázsoltak a kifutóra, amit a bemutató végére tartogatott színes „sütibaba” variáció tett még izgalmasabbá.

 

Alexis Mabille Haute Couture

Alexis Mabille igazi orosz eleganciát varázsolt a kifutóra különleges szabásvonalú, leginkább csipkéből, selyemből és bársonyból álló kollekciójával, amit a hideg színek mellett a szőrme kiegészítők tettek még inkább jellegzetessé.

 

Armani Privé

Az Armani őszi-téli kollekciója idén mérsékelte az eleganciát és vörös-fekete kreációi inkább egy fiatalosabb, bohémabb formát öltöttek. A különböző anyagok kombinálása, a sok tüll, a fátylak és a túlzott díszítések, valamint a fazonok modernizálása egy szinte teljesen új Armani-stílust mutatott be a már megszokott, letisztult darabok mellett.


Alexandre Vauthier Couture

Alexandre Vauthier unalmasnak cseppet sem mondható kollekcióját idén ősszel a fekete, a fehér és a szürke színeken kívül a sárga árnyalataival tette még emlékezetesebbé. A bundák mellett a helyenként áttetsző anyagokat, a hasítékokat, a geometriai mintákat és a gyönyörű Swarovski kristály rátéteket használta a tervező.

 

Elie Saab Couture

A kollekció, aminek minden darabját örömmel viselnénk! A tervező minden évben elkápráztat bennünket a kreációi különleges összhangjával, a színek és a formák tökéletes használatával és ez természetesen az idei őszi-téli bemutatóját is jellemezte. A darabokon, melyekből néhányat már a Cannes-i Filmfesztiválon is láthattunk az exkluzív anyaghasználat és az elegáns szabásvonal mellett megjelennek a kristályok, a gyöngyök és a fényes rátétek, amik még kivételesebbé varázsolják a gyönyörű kollekciót.

 

Chanel Couture

Karl Lagerfeld kollekciója idén a hímzésekre, a királyi motívumokra és a flitterekre épült, a mellények és a kabátok pedig Charles Dickens klasszikusára emlékeztetnek. A Chanel örök eleganciája kicsit elveszni látszik a rövid, punk hajak és a sok merev anyag között és ezen az A-vonalú koktélruhák nőiessége sem segít.


Jean Paul Gaultier Haute Couture

Vámpírok bálja a kifutón! A mindig meghökkentő kreációkkal előrukkoló Gaultier ezúttal egy igazi gótikus show-t varázsolt a kifutóra, ahol meglepetésekből sem volt hiány. A leginkább vörös és fekete színekből álló kollekciót a bőr hatású anyagok, a köpenyek és a csuklyák jellemezték, amikben Drakula lányai mellett a bemutatót megnyitó 56 éves Catherine Loewe is végigvonult a kifutón – több kevesebb sikerrel. Ám az est legemlékezetesebb momentumát a show végére tartogatták: Marilyn Manson Tainted Love című dalára az Eurovíziós Dalfesztivál nyertese, Conchita Wurst vonult be, aki előtt a tervező még térdre is borult.

 

Christian Dior Couture

A Dior egyedüliként tervezett valóban téli és valóban hordható ruhákat a szezonra.  A hétköznapi kabátok és mellények mellett visszafogott ruhák, nadrágok és egyberészesek jellemzik a főként fekete, fehér és szürke színekből álló kollekciót.


 

Zuhair Murad Couture

A Paris Couture Fashion Week zárásaként Zuhair Murad bemutatóját láthatta a közönség. A nagyestélyikből és koktélruhákból álló kollekciót az elegancia jellemezte, a csillogó kristálydíszítések pedig állandó jellegzetességei a tervező darabjainak. Az őszi-téli kollekcióban is a megszokott színeket láthattuk, a fekete, a szürke, a kék, a zöld és a bordó árnyalatai domináltak a bemutatón, melynek fináléjában a szezon talán egyik legszebb menyasszonyi ruháját is láthattuk.

 

Videók: FashionTV
Képek: Vogue

Szalay Eszter

További cikkeink:

  • lagziii10 hasznos tipp, ha esküvőre vagy hivatalos Oké, elhiszem, hogy tele a tűsarkúd azzal, hogy az összes barátnőd menyasszony lesz, házasodik, gyereket szül, stb. miközben te nemhogy vőlegényt, de jó ideje már egy épkézláb [...]
    arcápolósArcápolás lépésről lépésre – állatkísérlet mentesen Sokszor olvashattátok már a blogon és a Facebook-on, hogy mennyire fontos számomra, hogyha sajnos nem is 100%-osan, de 90%-ban olyan márkákat vásároljak, amiket nem tesztelnek állatokon és [...]
  • csigacoverRouge kedvenc: a Csigagél! Bár sokak számára első hallásra talán ijesztőnek tűnhet, de a csigagél valóban az, aminek hangzik: a Dr. Organic Bioaktív csigagél, arckrém, szemkörnyékápoló és szérum egy [...]
    Louboutin_7-e1377725327751A világ vörös talpakon – Christian Louboutin Christian Louboutin neve minden nő, de a legtöbb férfi számára is ismerősen csenghet, hiszen a világ egyik leghíresebb cípőtervezője. Munkásságát, vörös talpú csodáit világszerte [...]