Szép volt, jó volt, elég volt! Viszlát 2016!

Mindig pozitívan állok az új évhez, így volt ez 2015 végén is és nem gondolom, hogy minden része negatív lett volna 2016-nak, de biztos vagyok benne, hogy nem jártam jó úton. Nagyon nem. Így 2017-ben minden téren változást tervezek. Munka, szabadidő (értsd: vodka), sosemvolt barátok és még annyira sem volt kapcsolatok…. A visszatekintés mindig segít észrevenni a hibákat.

Tegnap hajnalban feltettem magamnak azt a kérdést, ami talán a legfélelmetesebben hangzik és őszinte választ vártam rá. Boldog vagy? Automatikusan rávágtam volna, hogy igen, de annak, hogy jól érzem magam adott szituációkban, semmi köze a boldogsághoz. Így egy komolyabb beszélgetésen estem át az egómmal, a lelkivilágommal és az agyam értelmesebbik felével. A másik fele valószínűleg még az előző napi buliban volt és épp kért még egy kört. És itt lett elég. Felvillant a nagy neontábla VÁLTOZTASS felirattal!

Utálod a munkádat? Nem tesz boldoggá a kapcsolatod? Rossz hatással vannak rád az állítólagos barátaid és az egyetlen örömöd, hogy elmész kiiktatni az agyad néhány felessel? Változtass! Járt utat a járatlanért? Igen! Ha nem kockáztatsz, soha nem is nyerhetsz, csak ülsz – ahogy kedves barátnőm fogalmazott – a langymeleg kényelmes szarban és reménykedsz, hogy mások nem érzik majd rajtad a büdöset és nem lep el teljesen. És hogy talán még nem vagy masszív alkoholista.

Belebetegedsz egy olyan munkába, ami nem visz előre, de „valamiből csak meg kell élni”, miközben a terveid és az álmaid egyre inkább háttérbe szorulnak. Nincs időd, nincs kedved és nincs már motivációd sem mellette ahhoz, hogy megvalósítsd, amit igazán szeretnél. Lehet, hogy máshol még rosszabb lesz? Lehet. De soha nem tudod meg, ha nem adsz esélyt magadnak arra, hogy a saját utad járd.

Én döntöttem. A Rouge-al akarok foglakozni, ha kell 0-24 és inkább járjon ez pár hónap lemondással, de végre abból szeretnék élni, amit igazán szeretek. Újra tanulni, új dolgokat megismerni, új emberekkel, új környezetben tölteni az időm. Nem lesz könnyű, de most sem az.

Kapaszkodhatsz évekig egy olyan érzelembe, ami már rég nem is létezik, csak azért, hogy elhitesd magaddal, hogy boldog vagy – vagy akár lehetnél az is – de a lufi előbb-utóbb kipukkan és szándékosan szaladsz majd hamis „illúziókba”, hogy kevésbé fájjon. Pedig attól még ugyanúgy fog fájni. Dolgozd fel magadban és zárd le. Egyedül. Pont. És amikor sikerült és újra találhatnál valami „igazit” ne szaladj vissza a hamis „illúzióidba”, csak azért, nehogy újra fájjon. Lehet, hogy fájni fog, újra és újra, de ha nem adod meg az esélyt annak, hogy igazán boldog legyél, akkor menekülés lesz az életed.

2016-ban én is szinte csak menekültem. Annyit futottam, hogy már szó szerint elfáradtam. Szaladtam bele az érzelem mentes ál-boldogságokba, hogy a valódi boldogságot még véletlenül se találjam meg. És amikor ott áll az orrom előtt egy hirtelen mozdulattal újra hátat fordítok és szaladok tovább. Vissza az „illúziókba” és az Oscar gyanús alakításokba. Mert akkor majd nem fáj. Dehogynem…. De ezen csak én tudok változtatni. És itt az ideje, hogy változtassak is. Biztos, hogy hozok még nagyon sok rossz döntést, de már nem félek.

Gondolhatod, hogy a végtelennek tűnő bulizás és ivás majd kihúz a már említett langymeleg szarból és lehet, hogy éppen jól is érzed magad, de sajnos ezzel pont az ellenkezőjét éred el. Egy újabb lapát a szarból a saját fejedre, önszántadból. Roncsolod heti szinten az agyad, a lelkivilágod, a szervezeted néhány óra hazugságért. Kamubarátok, kocsmapultok, másnapra elfelejtett komolynak hitt beszélgetések és szánalmas cselekedetek. Ismerős, ugye?

Végre értelmes programokat szeretnék, őszinte emberekkel, igazi barátokkal és a baj nem azzal van, ha megiszol egy pohár bort vagy néha kicsit kitombolod magad, a baj ott kezdődik, ha ez ad rendszert az életednek. Szeretnék még 2018-as, 2028-as, sőt 2038-as bejegyzéseket is, de ha azt folytatom, amit ebben az évben elkezdtem, nem sok esélyét látom egy „normális” életvitelnek, karriernek vagy akár kapcsolatnak.

Fel kell ismerni és el kell engedni azt, ami negatív hatással van az életünkre, legyen ez személy, munka, hely, program, bármi. Az új év mindig egy jó kezdete valami újnak és bár még csak december van, de megteszem az Újévi fogadalmam és már most elkezdem a változást. És 2017 sokkal-sokkal jobb lesz, mint 2016 volt. :)


Kövessétek a Rouge Magazine-t Facebookon és Instagramon is!

További cikkeim:

  • soundSztárparádé a Balaton Soundon! Még csak néhány fellépő nevét hozták nyilvánosságra, de már most tudni lehet, hogy a szervezők idén is a legnagyobb sztárokat hozzák el azoknak, akik július 8. és 12. között [...]
    Bey-Jay-VMA-GettyMTV VMA 2014 Az MTV Video Music Awards mindig egy kicsit arról is szól, hogy ki tudja magára a leginkább felhívni a figyelmet a résztvevő hírességek közül, bár idén mintha mindenki egy kicsit [...]
  • rival lakkTop 10 nude körömlakk | vlog Sziasztok! Ebben a videóban a kedvenc körömlakkjaim szeretném megmutatni nektek és néhány jó tipped adni azoknak, aki hozzám hasonlóan a nude színeket részesítik előnyben :) A végén [...]
    Aroma TherapyOtthoni narancsolaj-wellness A narancsolajnak rengeteg jótékony hatása és felhasználási módja létezik, én most egy személyes tapasztalatot szeretnék megosztani veletek, hogyan tudja szebbé varázsolni egy dolgos [...]