Szépligeti Ágnes új kollekciója hatalmas sikerrel debütált a Budapest Fashion Week-en

luxÁprilis 15-én debütált Szépligeti Ágnes legújabb kollekciója a Budapest Fashion Week első napján, aminek a tervező a Luxuria fantázianevet adta, valószínűleg nem véletlenül. Fantasztikus bemutatót láthattunk az első sorból, amit innen is köszönünk a szervezőknek. Ági csodás kollekciója mellett az Indiai Nagykövetség és az Amrita Sher-Gil Kulturális központ támogatásával a Kelet mesés divat- és művészeti világába is bepillantást nyerhettek a látogatók, ahol ékszerészek, designerek, művészek mutatták be alkotásaikat az indiai zenével és tánccal fűszerezett divatbemutatók előtt. Láthattuk Tóth Szabolcs szitárművész, a Magma Tűzszínház, és a Sivasakti Kalánanda Táncszínház előadását, valamint KenGuru India inspirálta kollekcióját és Marko Marosiuk, a Pink Code és a Tsoogo tervezőjének bemutatóját is.

GALÉRIA

A Budapest Fashion Week után Szépligeti Ágival beszélgettünk:

A Luxuria egy kicsit más, mint amit eddig láthattunk tőled, mesélnél róla, hogy jött létre ez az új vonal?

Az eddigi kollekcióimmal szemben két új márkát indítottam el a tavalyi évben. Az egyik a LUXURIA, ami igen magas minőségben, egyedi, couture ruhákat képvisel. A másik az AZZURRA, egy hordhatóbb, ready-to-wear kategória. Úgy éreztem, hogy szükség van kettéválasztani a ruhákat, mert szeretnék külföldön is terjeszkedni, így jobban átlátható talán a kínálat.

Mi inspirált a tervezésénél?

A mostani kollekció, a Viktorian Angel, egy tisztelgés a korabeli hölgyek előtt, akik megalapozták a modern nők jogait, társadalmi szerepüket. Szerettem volna egy olyan képet festeni a nőkről, amilyenek valójában, angyalok, csábítók, okosak és érzelmesek. Mindezt egyszerre.

Hogyan készültél a Fashion Weekre?

Sokat kutattam a korabeli ruhák szabásáról, a viseletekről és csodálattal töltött el, ahogy változott és fejlődött a szabástechnika, alakultak a vonalak. Mindemellett ezek a ruhák bár sokszor egyszerűbbek szabás szempontjából, de a csipkék és a gyöngyözés mívessége az, ami megadja nekik azt a gyönyörű eleganciát, amitől annyira különlegesek és magas színvonalúak.

A bemutatón volt egy itthon még talán meghökkentőnek számító momentum is.

Igen, bár talán ezt sokan észre sem vették. A modelljeim között egy fiú is felvonult. Nem meghökkenteni akartam az embereket, sem sokkolni.  Egyszerűen gyönyörű, tökéletes a mozgása és nem az számít nekem, hogy milyen nemű.  Ő egy rendkívül tehetséges modell.

Kiknek, milyen alkalmakra ajánlanád a kollekció darabjait?

Alkalmat mindig mi teremtünk egy ruha viselésére. Lehet otthon is estélyiben főzni, ha olyan a kedvünk. Hiszem, hogy gyakrabban kellene nőiesen és elegánsan öltöznünk kortól függetlenül.

Ha valaki beleszeret egy-egy ruhába – mint például én – akkor lesz lehetősége megvásárolni?

Természetesen, és van lehetőség a ruhák bérlésére is. A szalonomban szívesen látom az érdeklődőket és ha a próba után valaki a vásárlás mellett dönt, akkor méretre igazítás után azonnal haza is viheti a ruháját.

A Budapest Fashion Week után a Serbia Fashion Weeken is bemutatkoztál, hogy érezted magad?

Fantasztikus élmény volt. Egy hétig tudnék mesélni a többi tervezőről, ruhákról, modellekről. Nagyon intenzív volt, sok tapasztalattal tértem vissza és úgy érzem, egy igen fontos lépcsőfok volt a karrieremben.

Mire számíthatunk tőled a jövőben, milyen tervekkel vágsz neki a nyárnak?

A Szerbiában megszerzett tapasztalatok sok inspirációt adtak. Új lendülettel indulok neki a nyári szezonnak. Még nem akarok sokat elárulni ezekből, de annyit elmondok, hogy nagy változásokat tervezek.

Mi pedig további sok sikert kívánunk Áginak és várjuk a következő kollekciókat! :)

***

Kövessétek a Rouge Magazine-t Facebookon és Instagramon is!

Szalay Eszter

További cikkeink:

  • arcápolósArcápolás lépésről lépésre – állatkísérlet mentesen Sokszor olvashattátok már a blogon és a Facebook-on, hogy mennyire fontos számomra, hogyha sajnos nem is 100%-osan, de 90%-ban olyan márkákat vásároljak, amiket nem tesztelnek állatokon és [...]
    lagziii10 hasznos tipp, ha esküvőre vagy hivatalos Oké, elhiszem, hogy tele a tűsarkúd azzal, hogy az összes barátnőd menyasszony lesz, házasodik, gyereket szül, stb. miközben te nemhogy vőlegényt, de jó ideje már egy épkézláb [...]
  • csigacoverRouge kedvenc: a Csigagél! Bár sokak számára első hallásra talán ijesztőnek tűnhet, de a csigagél valóban az, aminek hangzik: a Dr. Organic Bioaktív csigagél, arckrém, szemkörnyékápoló és szérum egy [...]
    Louboutin_7-e1377725327751A világ vörös talpakon – Christian Louboutin Christian Louboutin neve minden nő, de a legtöbb férfi számára is ismerősen csenghet, hiszen a világ egyik leghíresebb cípőtervezője. Munkásságát, vörös talpú csodáit világszerte [...]